Uzmanlık Alanları

Uzmanlık Alanları

Uzmanlık Alanları

Bireysel Psikoterapi

Psikoterapi, psikiyatrik hastalıkların tedavi yöntemlerinden biridir ve “konuşarak tedavi” şeklinde de tanımlanmaktadır. Bu yanlış bir tanım olmamakla birlikte bence eksik bir tanımdır. Çünkü psikoterapi, konuşarak olduğu kadar-hatta daha fazla-dinleyerek (duyarak) tedavi etme yöntemidir. Psikoterapi sürecinde, kişi; içinde bulunduğu durumu anlar, duygu, düşünce ve davranışlarını anlamlandırır. Psikoterapi, kişiye kendi hayatının kontrolünü ele alabilmesinde ve sağlıklı baş etme becerileri edinerek zor yaşam olaylarının üstesinden gelebilmesinde yardımcı olur.

Çift ve Aile Terapisi

Aile terapisinin öncülerinden olan Virginia Satir “…..aile hayatı bir buzdağı gibidir: çoğu kimse olup bitenlerin sadece onda birinin farkındadır; o da sadece görebildikleri ve duyabildikleridir. Daha fazlasının olabileceğinden şüphelenirler ama ne olduğunu bilmezler ve nasıl bulabileceklerine dair de hiçbir fikirleri yoktur. Ve bu bilinmezlik aileyi tehlikeli bir yola sokabilir. Denizcinin kaderinin buzdağının su altındaki kısmını bilmesine bağlı olması gibi, ailenin kaderi de günlük aile olaylarının altında yatan duyguları ve ihtiyaçları anlamaya bağlıdır……” diyor İnsan Yaratmak adlı kitabında.

Cinsel Terapi

Cinsel terapi sürecinde, kişi; istek ve kaygılarını açık bir şekilde ifade edebilmeyi, hem kendisinin hem de partnerinin cinsel ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmeyi öğrenir. Cinsellikle ilgili problemlerin, kaygı bozukluğu, duygudurum bozukluğu gibi psikiyatrik hastalıklara ya da kronik bedensel hastalıklar, kullanılan ilaçlar gibi dahili nedenlere de bağlı olabileceği unutulmamalıdır. Kapsamlı bir tıbbi değerlendirme, problemin ne olduğunun anlaşılmasında ve mevcut durum için en iyi tedavi ya da tedavi kombinasyonun (bazı durumlarda cinsel terapi tek başına gerekli ve yeterli olmakla birlikte bazı durumlarda ilaçlarla kombine edilerek kullanılması en iyi sonucu verecektir) ne olacağının belirlenmesinde gereklidir.

EMDR

EMDR, Türkçe açılımıyla Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır. Bugüne kadar her yaştan yaklaşık 2 milyon kişinin farklı tiplerde psikolojik rahatsızlıklarının başarıyla tedavi edilmesini sağlamıştır.EMDR teorisinin altyapısını oluşturan Adaptif Bilgi İşleme Modeline göre beyin, fizyolojik temelli bir sistemle, her yeni deneyim aracılığı ile kendisine ulaşan bilgiyi işler ve işlevsel hale getirir. Duygu, düşünce, duyum, imge, ses, koku gibi bilgiler işlenip ilişkili anı ağlarına bağlanarak bütünleşir. Böylece o deneyimle ilgili öğrenme gerçekleşir. Edindiğimiz bilgiler gelecekte tepkilerimizi uygun bir şekilde yönlendirmek üzere depolanmış olur.

Mindfulness

Bilinçli farkındalık şimdiki ana yargısız ve açık olarak dikkatini vermek ve  bu anda her ne meydana geliyorsa kabullenmektir. Hem farkındalık hem de bilinçliliği içeren, kabul, yargısızlık ve şimdiki ana odaklanmayı temel alan derin bir farkındalık halidir. Aslında daha derin bir farkındalık halidir. Bilincin bilincinde olmaktır. Bilinçli-farkındalık halinde birey dikkatini an be an nereye yöneldiğinin ve zihninin ne ile meşgul olduğunun farkındadır.Bilinçli farkındalık bize her şeyi olduğu gibi görmemize ve kabul etmemize, “ben” e dair acı veren meşguliyetimizi azaltmamızda,  yaşamımızdaki anların zenginliğini deneyimlememizde yardımcı olur   Resmin bütününe   davranışlarımızın çıkarımlarından daha fazla odaklanarak günlük kararlarımızda daha akıllıca davranabilmemiz için bizi özgürleştirir.

Benimle İletişime Geçin

Benimle İletişime Geçin

Aklınıza takılan her türlü soru, görüş, öneri ve destek almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Aklınıza takılan her türlü soru, görüş, öneri ve destek almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.